Gegrilde zalm met zelfgemaakte tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- 10 tomaten
- 3 eetlepels olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 eetlepels Heinz Tomato Frito
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
- 4 zalmmoten
- ½ bosje basilicum, fijngehakt
Bereiden
Ontvel de tomaten: dompel ze enkele seconden in kokend water en trek het velletje eraf. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de tomaatblokjes met de tomato frito, tijm en rozemarijn erdoor en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
Bestrijk de zalmmoten heel dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 3-4 minuten per kant, zodat ze mooi bruine strepen hebben en van binnen nog net rosé zijn.
Roer het basilicum door de tomatensaus en breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de zalm op warme borden en schep de zelfgemaakte tomatensaus erover. Lekker met risotto.
Extra benodigd
Grillpan
Het recept 'Gegrilde zalm met zelfgemaakte tomatensaus' wordt je aangeboden door Heinz
Reacties op dit recept
- chris Dit recept is gewoonweg heerlijk, simpel en was zeer goed in smaak gevallen voor heel het gezin. Misschien nog wat cayennepeper bijkruiden daar de tomaten niet zo veel van smaak waren. Daarbij nog wat pasta naar vrije keuze en dit was gewoonweg af. Groetjes
- Suzanne We hebben ook gesmuld van dit recept.