Gemarineerde kiphaasjes met tomatensaus

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,6obv 18 waarderingen

Ingrediënten

  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 600 g kiphaasjes
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 pak Heinz Tomatenblokjes (390 g)
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt

Voorbereiden

Klop in een kom het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, knoflook en zout en peper naar smaak tot een marinade. Wentel de kiphaasjes erdoor en marineer ze 15 minuten.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de kiphaasjes in een lage ovenschaal en laat ze in de oven in 20 minuten gaar worden en licht kleuren. Keer de stukken kip na 10 minuten.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de bosui 1 minuut. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Roer het basilicum erdoor.

Serveer de kiphaasjes op warme borden en schep de tomatensaus erover. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Het recept 'Gemarineerde kiphaasjes met tomatensaus' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Hamish Lekker en gemakkelijk.
  • jeroen Opzich een prima receptje. Volgende keer kruid ik het wat meer anders is het saai.
  • Roelie Is wel lekker en niet taai, maar de kiphaasjes zijn wel erg wit.