Köfte in pittige tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels paneermeel of broodkruim
- 1 ei
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 3 eetlepels peterselie, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 390 g Heinz Tomatenblokjes
- 1 eetlepel honing
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 eetlepels koriander, gehakt
Bereiden
Meng het gehakt met ui, paneermeel, ei, kaneelpoeder, peper, zout, en peterselie. Vorm er 16 kleine worstjes of minifrikadellen van. Rijg 2 worstjes aan een spiesje (week houten spiesjes van tevoren even in water om verbranden te voorkomen).
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten. Haal de köfte uit de pan en houd ze even warm.
Voeg bij het braadvet de tomatenblokjes, honing, cayennepeper, komijn en de helft van de koriander.
Serveer de köfte met de tomatensaus bestrooid met de rest van de koriander. Lekker met couscous en komkommersalade met geraspte wortel.
Extra benodigd
8 metalen of houten spiesjes
Variatietip
Vervang Heinz Tomatenblokjes door Heinz Tomatenblokjes met knoflook of Heinz Gepelde Tomaten.
Het recept 'Köfte in pittige tomatensaus' wordt je aangeboden door Heinz
Reacties op dit recept
- Desy Leuk, lekker en makkelijk.
- ferdi Snel en heerlijk van smaak! Aanrader.