Penne con salsiccia - penne met pittige Italiaanse worst
bereiden
Ingrediënten
- 300 g penne
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g pittige Italiaanse worst (salsiccia of salami), in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 blik Heinz Gepelde Tomaten (400 g)
- ½ bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
- 100 g Parmezaanse kaas of Pecorino, grof geraspt
Bereiden
Kook de penne in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de plakjes worst 2-3 minuten. Schep ze op een bordje.
Voeg de resterende olijfolie aan het bakvet van de worst toe en fruit de ui met de knoflook en rode peper zachtjes glazig. Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en maak ze met een vork fijn. Breng het geheel al roerende aan de kook.
Schep de plakjes worst door de saus en warm alles zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep de penne door de tomatensaus met worst. Serveer in diepe borden en strooi er basilicumblaadjes en wat kaas over. Lekker met een frisse gemengde salade.
Het recept 'Penne con salsiccia - penne met pittige Italiaanse worst' wordt je aangeboden door Heinz