Spaans gepofte aardappel met tomaat en chorizo
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote kruimig kokende aardappelen
- boter of olie
- 390 g Heinz Tomatenblokjes met basilicum en oregano
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- enkele druppels Tabasco
- 100 g chorizo of salami, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Borstel de aardappelen schoon en prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of satéprikker. Bestrijk de ingeprikte aardappels met gesmolten boter of olie, leg ze op de bakplaat in de oven en laat ze in 50-60 minuten garen.
(Of gaar ze in de magnetron op 800 Watt, onafgedekt, voor twee aardappels 6-8 minuten en voor 4 aardappels 10-12 minuten. Keer ze halverwege en laat ze 3 minuten nagaren.)
(Aardappels poffen op de barbecue: verpak de aardappels afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op het rooster of in de as van de barbecue en gaar ze in 30 minuten.)
Meng de tomatenblokjes met de knoflook, Tabasco en chorizo en verwarm deze.
Verpak de warme aardappels uit de oven afzonderlijk in aluminiumfolie en vouw de folie iets open. Snijd de aardappelen aan de bovenzijde open. Druk de aardappelen iets verder open en verdeel de vulling erover.
Lekker met een groene salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Heinz tip
Neem in plaats van Heinz Tomatenblokjes met basilicum en oregano Heinz Tomatenblokjes naturel.
Het recept 'Spaans gepofte aardappel met tomaat en chorizo' wordt je aangeboden door Heinz