Tomaten-kaasfondue
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 500 ml Heinz Gezeefde Tomaten
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 1 kg belegen (boeren)kaas, geraspt
- Tabasco of versgemalen peper
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels kirsch
- voor het dippen: brood (wit- of bruin stokbrood, bruinbrood, notenbrood...), kerstomaatjes, roosjes broccoli, olijven, krieltjes, wortel, champignons
Bereiden
Wrijf de fonduepan in met de knoflook.
Verwarm de gezeefde tomaten met het sinaasappelsap tegen de kook aan.
Snijd het stokbrood en zet dit alvast met de groenten en het fonduerechaud op tafel.
Voeg al roerend beetje bij beetje de geraspte kaas bij de warme gezeefde tomaten zodat deze goed smelt. Voeg Tabasco of versgemalen peper naar smaak toe.
Meng de maïzena met de kirsch en schenk dit bij de gesmolten kaas. Roer goed door en giet de fondue als deze goed gebonden is in de voorverwarmde fonduepan.
Extra benodigd
Fonduepan, rechaud
Variatietip
Vervang de helft van Heinz Gezeefde Tomaten door Heinz Tomato Frito.
Het recept 'Tomaten-kaasfondue' wordt je aangeboden door Heinz