Toscaanse tomatenminestrone

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 20 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 200 g hamreepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g wortel, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 375 ml Heinz Tomato Frito
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 100 g schelpjespasta
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en bak daarin de ui, de helft van de ham, de helft van de champignons, de wortel en de knoflook 3 minuten.

Voeg de tomato frito, de bouillon en rode wijn toe en kook zachtjes 15 minuten. Pureer de soep.

Verwarm de soep en kook hierin de pasta, de rest van de champignons en doperwten ca. 8 minuten. Voeg de rest van de hamreepjes toe.

Serveer de soep, bestrooid met Parmezaanse kaas en peterselie. Lekker met focaccia of ciabatta.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang Heinz Tomato Frito eens door Heinz Gezeefde Tomaten of Heinz Gepelde Tomaten.

Het recept 'Toscaanse tomatenminestrone' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Frits Beetje flauw maar goede maaltijdsoep.
  • Joan Lekkere voedzame soep. Goed op smaak brengen met kippenbouillon, peper en Parmezaanse kaas. Korst van de Parmezaanse kaas heb ik meegekookt. Voor het pureren verwijderen.