Appel-caramel crumble
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 pak Honig Mix voor Appelcrumble met kaneel
- 1 ei
- 125 g margarine
- 500 g zure appels (Goudreinet, Jonagold), in kleine stukjes
- 50 g caramelblokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C en beboter de ovenschaal.
Doe de mix, het ei en 125 g margarine in een beslagkom en meng dit alles met een mixer tot een kruimelig deeg.
Meng de appelstukjes met de kaneel en doe het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de caramelblokjes over het mengsel.
Verdeel het kruimeldeeg over het appelmengsel en bak de crumble in het midden van de oven ca. 30 minuten totdat de crumble goudbruin van kleur is.
Serveer de crumble warm en bijvoorbeeld met een bolletje (kaneel)ijs.
Extra benodigd
Ovenschaal (20 x 30 cm), mixer
Oven
Elektrische oven 170 ºC, heteluchtoven 160 ºC, gasoven stand 3.
Het recept 'Appel-caramel crumble' wordt je aangeboden door Honig