Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel
bereiden
Ingrediënten
- 1 pak Honig Mix voor Appeltaart
- 150 g zachte margarine
- 1 ei
- 2 eetlepels kaneel
- 40 g rozijnen
- 750 g zure appels (Goudreinet, Jonagold), in kleine stukjes
- 50 g suiker
- 3 eetlepels jam (naar keuze)
- 25 g amandelschaafsel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Doe de Mix voor Appeltaart, 150 g margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg.
Haal het deeg uit de beslagkom en rol het deeg uit op een bakplaat tot een lap van ca. 30 bij 40 cm. Verdeel de kaneel en de rozijnen over de uitgerolde deeglap.
Meng de appelpartjes met de suiker. Verdeel de appelpartjes over de deeglap en bestrijk de partjes met de jam. Bestrooi het geheel vervolgens met het amandelschaafsel.
Bak de appelplaatkoek in de oven ca. 50 minuten totdat de taart goudbruin van kleur is.
Extra benodigd
Mixer, deegroller
Oven
Elektrische oven 160 ºC, heteluchtoven 150 ºC, gasoven stand 3.
Het recept 'Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel' wordt je aangeboden door Honig