Champignonsoep met oesterzwammen
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 pakje Honig Franse Champignonsoep
- 100 g oesterzwammen, in reepjes
- 1 dunne prei, in dunne ringetjes
- 50 à 75 g verse roomkaas met kruiden
- 2 eetlepels kleine toefjes krulpeterselie
Bereiden
Doe de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg hierbij al roerende met de garde 1½ liter koud water. Breng de soep al roerende aan de kook.
Voeg de reepjes oesterzwam toe en breng de soep al roerende weer aan de kook. Leg het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat de soep, onder af en toe roeren, nog 5 minuten zachtjes koken. Kook de preiringetjes de laatste 1 à 2 minuten mee.
Roer de verse roomkaas door de soep en schep de soep in borden. Garneer de soep met de toefjes krulpeterselie. Lekker met knapperig stokbrood met kruidenboter.
Variatietip
Vervang de prei door 2 in ringetjes gesneden bosuitjes.
Het recept 'Champignonsoep met oesterzwammen' wordt je aangeboden door Honig