Chinese kippensoep met avocado en cashewnoten
bereiden
Ingrediënten
- 300 g kipgehakt
- 1 eidooier
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 theelepel Chinese kruiden
- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- 1 avocado, in bolletjes
- 1 eetlepel limoensap
- 3 eieren, hardgekookt
- 100 g garnalen
- 1 eetlepel ansjovispasta
- 1 pakje Honig Chinese Kippensoep
- 1½ liter kippenbouillon
- ½ eetlepel gemberwortel, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 kleine rode peper, in reepjes
- 50 g taugé
- 50 g cashewnoten
- 6 Thaïse crackers
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes
Bereiden
Meng het kipgehakt met de eidooier, paneermeel, Chinese kruiden en sojasaus. Draai hier kleine balletjes van.
Rol de avocadobolletjes door het limoensap. Pel de eieren en snijd ze overlangs in tweeën. Meng de drie eidooiers met de garnalen en de ansjovispasta en vul hiermee de 6 halve eieren.
Maak de soep volgens de bereidingswijze op de verpakking met de kippenbouillon. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Breng de soep op smaak met de gemberwortel en knoflook. Maak de soep af met de gesneden bosui, rode peper, de avocadobolletjes, de taugé en de cashewnoten.
Verdeel de soep over zes borden, plaats in het midden het gevulde ei, zet daar een Thaïse cracker in. Strooi tot slot vers gesneden koriander over de soep.
Het recept 'Chinese kippensoep met avocado en cashewnoten' wordt je aangeboden door Honig