Couscous met kip, pruimen en kaneel
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 pak Honig Couscous
- 4 kipkarbonades
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 zakje gedroogde pruimen (250 g), in stukken
- 1 kaneelstokje, in stukken gebroken of een theelepel gemalen kaneel
- 1 zakje witte amandelen (45 g)
- Honig Allesbinder
Bereiden
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipkarbonades rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze even mee.
Voeg de pruimen, het kaneelstokje, de amandelen en 200 ml water toe en stoof alles in ca. 25 minuten gaar. Bind het kookvocht eventueel met allesbinder.
Serveer de kip bij de couscous.
Het recept 'Couscous met kip, pruimen en kaneel' wordt je aangeboden door Honig