Geboortecake met muisjes
bereiden
Ingrediënten
- 150 g margarine
- 4 eieren
- 1 pak Honig Cake met chocotwist
- 2 zakjes witte glazuur (à 125 g per zakje)
- 1 pakje roze/witte of blauwe/witte muisjes (De Ruijter)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Meng 150 g margarine en de eieren met een mixer in een beslagkom tot een schuimig mengsel. Voeg daarna de bakmix toe (de chocoladestukjes uit het pak niet toevoegen) en meng deze 1 minuut met de mixer op de laagste stand en daarna 3 minuten op de hoogste stand tot er een glad mengsel ontstaat.
Beboter de cakevorm. Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een lepel.
Bak de cake in het midden van de oven ca. 55 minuten totdat de cake goudbruin van kleur is. Gebruik een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake 1 minuut afkoelen in het blik, verwijder de cake uit het blik en laat deze verder afkoelen.
Maak het glazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Bestrijk de geboortecake met het glazuur en bestrooi de cake vervolgens met de muisjes.
Extra benodigd
Mixer, cakevorm, satéprikker
Oven
Elektrische oven 160 ºC, heteluchtoven 150 ºC, gasoven stand 3.
Het recept 'Geboortecake met muisjes' wordt je aangeboden door Honig