Mie met kalkoenfilet en abrikozen
3 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 300 g kalkoenfilet, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel bloem
- 1 blik abrikozen op siroop
- 150 ml droge cider
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 pak Honig Mie Nestjes (350 g)
- verse peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie in de wok of hapjespan en bak de kalkoen hierin rondom goudbruin. Voeg de knoflook toe en strooi zout en peper erover. Strooi de bloem erover en roer alles goed door elkaar en laat een minuut smoren.
Voeg dan de abrikozen met de siroop uit blik en de cider toe. Breng aan de kook, blijf roeren en doe de mosterd en de kappertjes erbij. Draai het gas lager en laat de kalkoen ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
Maak ondertussen de mie klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de kalkoen in saus apart bij de mie en garneer royaal met peterselie.
Het recept 'Mie met kalkoenfilet en abrikozen' wordt je aangeboden door Honig
Reacties op dit recept
- Kristien Hoelang bak je 6 kalkoenfilets in de oven?