Pastasalade met asperges, ham en eieren
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g Honig Vezelrijk Farfalle
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 à 2 eetlepels azijn
- 150 g ham, in blokjes
- 1 blikje asperges, uitgelekt en in stukjes
- 2 hardgekookte eieren, in kleine blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- ½ theelepel paprikapoeder
Bereiden
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel deze goed af met koud water.
Roer in een schaal een sausje van de mayonaise, crème fraîche, azijn en zout en peper. Voeg de ham, aspergestukjes (kopjes apart houden voor garnering), ei, tomaat, ui en peterselie toe en meng het geheel goed.
Schep de pasta voorzichtig erdoor en breng de salade op smaak met paprikapoeder en eventueel nog azijn, zout en peper. Garneer met de aspergekopjes. Lekker met stokbrood of ciabatta, eventueel met tapenade.
Tip
Gebruik in het seizoen verse asperges, half groene en half witte asperges. Snijd ze in stukjes en kook ze ca. 5 minuten.
Het recept 'Pastasalade met asperges, ham en eieren' wordt je aangeboden door Honig