Pastasalade met tomaat, ham, salami en olijven
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g Honig Vezelrijk Farfalle
- 125 ml zure room
- 3 eetlepels koffieroom
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ui, in dunne ringen
- 150 g groene druiven, gehalveerd en ontpit
- 5 groene olijven zonder pit, gehalveerd
- 2 vleestomaten, ontveld en in stukjes
- 150 g rauwe ham, in blokjes
- 150 g salami, in blokjes
- 1 tomaat, in partjes
- 2 augurken, in reepjes
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak een dressing van de zure room, koffieroom, knoflook, paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing met de pasta, ui, druiven, olijven, tomaten, ham en salami. Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer de pastasalade in een diepe houten schaal en garneer met tomaat, augurk en peterselie.
Variatietip
Vervang de salamiblokjes door kleine blokjes chorizo.
Het recept 'Pastasalade met tomaat, ham, salami en olijven' wordt je aangeboden door Honig