Slamandjes met couscous-garnalensalade
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 125 g Honig Couscous
- scheutje olie
- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- ¼ komkommer, in kleine blokjes
- 100 g grijze garnaaltjes
- ½ fles cocktailsaus (à 180 ml, Heinz)
- 1 krop ijsbergsla
Bereiden
Breng een pan met ruim water aan de kook en strooi vervolgens de couscous al roerende in het water. Kook de couscous al roerende in 1 minuut gaar. Giet de couscous af in een zeef en doe de couscous terug in een kom. Roer vervolgens een scheutje olie door de couscous en laat deze afkoelen.
Schep de lente-uitjes, komkommerblokjes, grijze garnaaltjes en cocktailsaus door de couscous en breng deze op smaak met zout en peper.
Verwijder de lelijke bladeren van de ijsbergsla en trek 8 mooie bladeren in de vorm van kleine mandjes van de krop. Verwijder voorzichtig de bladnerf van de bladeren. Leg de slamandjes op een schaal en vul deze met de couscoussalade.
Het recept 'Slamandjes met couscous-garnalensalade' wordt je aangeboden door Honig