Spaanse gazpacho soep
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- ½ theelepel djinten (gemalen komijn)
- 4 sneetjes witbrood (ca. 150 g), verkruimeld
- 1 liter tomatensap
- 1 Honig Kruidenbuiltje voor Tomatensoep
- 3 stevige tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in kleine blokjes
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- versgemalen zwarte peper of Tabasco
Voorbereiden
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, djinten en het broodkruim. Laat het mengsel een half uur staan.
Bereiden
Breng in een pan het tomatensap met het kruidenbuiltje aan de kook en laat het sap ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd een kwart van de komkommer en een kwart van de paprika in kleine blokjes. Pureer de rest van de komkommer en de paprika met het tomatensap en het brood in de keukenmachine tot een gladde dikke soep. Doe de soep in een schaal. Schep de blokjes komkommer, paprika en tomaat erdoor.
Laat de gazpacho in de koelkast 2 uur ijskoud worden. Breng de soep op smaak met zout en peper of Tabasco. Schep de gazpacho soep in diepe borden.
Extra benodigd
Keukenmachine
Het recept 'Spaanse gazpacho soep' wordt je aangeboden door Honig
Reacties op dit recept
- isabel Heb ik zelf ook gemaakt. Het is super lekker!