Vezelrijke macaroni op z'n Bourgondisch
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 350 g Honig Vezelrijk Macaroni
- 300 g gehakt
- 100 g spekblokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel tijm
- 250 g wortel, in kleine stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 125 g champignons, in plakjes
- scheutje rode wijn
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bereid de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak het gehakt rul samen met de spekblokjes, knoflook en tijm. Voeg wortel en uien met 100 ml water toe en smoor alles in ca. 10 minuten gaar.
Voeg kort voor het einde van de smoortijd de champignons en rode wijn toe. Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder.
Schep het vlees-groentenmengsel door de uitgelekte macaroni en breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met peterselie.
Variatietip
Vervang de spekblokjes eens door reepjes rauwe ham en voeg 4 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden toe.
Het recept 'Vezelrijke macaroni op z'n Bourgondisch' wordt je aangeboden door Honig