Tomatensoep van geroosterde tomaten met basilicum en kaas
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 750 g tomaten, in kwarten
- 1 ui, in kwarten
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 350 ml groentebouillon
- verse basilicum, in flinterdunne reepjes
- 2 plakken Leerdammer met Tomaat - Basilicum smaak, in flinterdunne reepjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met de olijfolie en zout en versgemalen peper. Rooster de groenten ongeveer 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
Schep de groenten in een grote pan, voeg de Provençaalse kruiden toe, schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer en laat nog even op een laag vuur doorwarmen.
Schep de soep in kommen en strooi er het basilicum en de kaas in.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Tomatensoep van geroosterde tomaten met basilicum en kaas' wordt je aangeboden door Leerdammer