Amandelkoekjes met chocoladeglazuur
bereiden
Bevat per portie
175 kcal
5 g eiwit
16 g vet
44 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g marsepein
- 2 eiwitten
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel kirsch
- 50 g bloem
- 50 g geschaafde amandelen
- 100 g chocoladeglazuur, puur
Bereiden
Verdeel de marsepein in grove stukken. Doe ze met de eiwitten, suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom en roer tot een gladde massa ontstaat. Roer er tot slot de kirsch en bloem door.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit 12 platte halvemaantjes van ca. 1 ½ cm breedte op een met bakpapier belegde bakplaat. De halvemaantjes lopen tijdens het bakken uit; zorg dus voor voldoende onderlinge afstand.
Verdeel de geschaafde amandelen over de halvemaantjes, druk ze iets aan en bak de koekjes in 17-18 minuten in de op 170-190 °C voorverwarmde oven goudgeel. De amandelkoekjes moeten nog een beetje zacht zijn als ze van de bakplaat worden genomen. Dompel na het afkoelen de uiteinden in gesmolten chocoladeglazuur.
Extra benodigd
Spuitzak, bakpapier
Chocoladeglazuur
Chocoladeglazuur is een mengsel van chocolade, suiker en planaardig vet. Het is goedkoper dan couverture, glimt mooi en is eenvoudig te verwerken.
Het recept 'Amandelkoekjes met chocoladeglazuur' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life