Aubergine gevuld met gehakt en champignons
bereiden
Bevat per portie
731 kcal
33 g eiwit
59 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3-4 aubergines
- olie
- voor de vulling
- 2 uien, gesnipperd
- 20 g boter of olie
- 300 g rundergehakt
- 250 g champignons, in plakjes
- 200 g tomatenpuree
- 250 ml slagroom
- 150 g jong belegen kaas, geraspt
Bereiden
Snijd de aubergines in de lengte in ca. 1 cm dikke plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze ca. 10 minuten staan. Dep ze droog met keukenpapier braad ze kort aan in hete olie. Leg de plakken naast elkaar in een ovenschaal.
Fruit de ui in de boter of olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de champignons toe. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg room, zout en peper toe. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken aubergine. Bestrooi ze met kaas en gratineer ze 20-25 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.
Variatietip
Een variant zijn gevulde auberginerolletjes. Snijd daartoe de champignons niet alleen in plakjes, maar hak ze ook fijn. Verdeel de vulling over de aangebraden aubergineplakken, zet in een ovenschaal en gratineer met de kaas.
Het recept 'Aubergine gevuld met gehakt en champignons' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life