Chocolade muffins met kersen
bereiden
Bevat per portie
272 kcal
6 g eiwit
17 g vet
24 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het beslag
- 100 g mokka- of pure chocolade
- 100 g boter
- 3 eieren
- 80 g poedersuiker
- 1 zakje (10 g) instantcappuccino
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 g bloem
- voor de vulling
- 200 g kwark
- 70 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 200 g morellen (pot), uitgelekt
Bereiden
Smelt de chocolade (magnetron 450 watt, 3 minuten). Roer de boter romig, voeg achtereenvolgens afwisselend eieren en suiker toe en meng. Roer de iets afgekoelde chocolade, instantcappuccino en de met bakpoeder gemengde bloem erdoor.
Meng voor de vulling de kwark, poedersuiker, ei en bloem. Verdeel de helft van het chocoladebeslag over de vormpjes, leg de helft van de kersen daarop en verdeel vervolgens de kwarkmassa erover. Verdeel de rest van het chocoladebeslag en de rest van de kersen over de vormpjes.
Bak de muffins 30-40 minuten in de op 170-190 °C voorverwarmde oven. Garneer desgewenst met gesmolten puur of wit chocoladeglazuur.
Extra benodigd
12 papieren muffin- of cakevormpjes (Ø 7 cm)
Het recept 'Chocolade muffins met kersen' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life