Chocoladepotjes met walnoten
bereiden
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade (minstens 72% cacao)
- 80 g boter + extra voor het invetten
- 80 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eidooiers
- 80 g walnoten, gemalen
- 80 g paneermeel
- 5 eiwitten
- poedersuiker om te bestrooien
- physalis bes om te garneren
Bereiden
Breek de chocolade in stukjes, leg deze in een dichte stoomovenpan. Dek de stoomovenpan af met huishoudfolie. Smelt de chocolade in de stoomoven. Kooktijd: 6 minuten op kookstand 95 °C.
Roer ondertussen boter, suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg vervolgens de eidooiers, walnoten en paneermeel toe en roer het glad. Spatel vervolgens de gesmolten chocolade door het beslag. Sla de eiwitten stijf en spatel luchtig door het chocoladebeslag.
Beboter 8 soufflépotjes of mooie koffiekopjes en bestrooi ze met poedersuiker. Vul de potjes voor ¾ met het chocoladebeslag en dek ze af met huishoudfolie. Zet de potjes in een stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: ca. 30 minuten op kookstand 90 °C. Garneer de chocoladepotjes met een Physalis bes.
Extra benodigd
Stoomoven
Het recept 'Chocoladepotjes met walnoten' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life