Gegrilde kipsaté met satésaus

16 stokjes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,9obv 20 waarderingen

Bevat per portie

108 kcal
11 g eiwit
6 g vet
3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor de saté:
  • 4 kipfilets à 150 g
  • 1 eetlepel honing
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit) of kerrie
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel chilipoeder
  • voor de satésaus:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 125 g pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 125 g santen
  • 1 eetlepel chilisaus

Voorbereiden

Snijd de kipfilets in de lengte in 4 repen. Rijg elke reep aan een satéprikker. Meng de honing met de sojasaus, sesamolie, specerijen en zout. Bestrijk de spiesjes rondom met marinade en laat ze ca. 60 minuten staan.

Bereiden

Leg de spiesjes naast elkaar in een braadslee en braad ze 20-25 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven. Of leg de spiesjes naast elkaar op een combirooster met daaronder een braadslee en grill ze 5-7 minuten per kant op 275 °C. Draai de spiesjes halverwege om en bestrijk ze met de vrijgekomen marinade.

Fruit voor de satésaus de ui in de olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de saus onafgedekt op een laag vuur indikken.

Extra benodigd

16 satéprikkers

Het recept 'Gegrilde kipsaté met satésaus' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Joan Lekker tapasgerecht. Gemaakt met 3,6 kilo kipfilet. Aan elk stokje 2 stukjes gedaan. Ongeveer 110 stokjes. Saus niet gemaakt is ook niet nodig. Zowel kerrie als kurkuma gebruikt. I.p.v. Chilipoeder sambal en knoflook gebruikt.