Gegrilde kipsaté met satésaus
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
108 kcal
11 g eiwit
6 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor de saté:
- 4 kipfilets à 150 g
- 1 eetlepel honing
- 5 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel kurkuma (koenjit) of kerrie
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel chilipoeder
- voor de satésaus:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel olie
- 125 g pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
- 125 g santen
- 1 eetlepel chilisaus
Voorbereiden
Snijd de kipfilets in de lengte in 4 repen. Rijg elke reep aan een satéprikker. Meng de honing met de sojasaus, sesamolie, specerijen en zout. Bestrijk de spiesjes rondom met marinade en laat ze ca. 60 minuten staan.
Bereiden
Leg de spiesjes naast elkaar in een braadslee en braad ze 20-25 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven. Of leg de spiesjes naast elkaar op een combirooster met daaronder een braadslee en grill ze 5-7 minuten per kant op 275 °C. Draai de spiesjes halverwege om en bestrijk ze met de vrijgekomen marinade.
Fruit voor de satésaus de ui in de olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de saus onafgedekt op een laag vuur indikken.
Extra benodigd
16 satéprikkers
Het recept 'Gegrilde kipsaté met satésaus' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- Joan Lekker tapasgerecht. Gemaakt met 3,6 kilo kipfilet. Aan elk stokje 2 stukjes gedaan. Ongeveer 110 stokjes. Saus niet gemaakt is ook niet nodig. Zowel kerrie als kurkuma gebruikt. I.p.v. Chilipoeder sambal en knoflook gebruikt.