Gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden
bereiden
Bevat per portie
163 kcal
6 g eiwit
18 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 sneetje witbrood, in blokjes
- 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 100 g geiten- of schapenkaas, in stukjes
Bereiden
Snijd van elke tomaat het kapje af. Hol de tomaten met een theelepel uit (houd de inhoud achter), zout vervolgens de binnenkant en laat met de opening naar beneden uitlekken.
Verhit ca. 2 eetlepels van de olie en bak de blokjes brood daarin goudgeel. Voeg de kruiden, zout en peper toe. Laat iets afkoelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Vul de tomaten met het brood-kaasmengsel en zet in een ovenschaal.
Schep de achtergehouden inhoud van de tomaten in de schaal. Besprenkel met de rest van de olie en gratineer de tomaten onafgedekt 15-20 minuten in de op 200-220 °C voorverwarmde oven.
Het recept 'Gevulde tomaten met geitenkaas en kruiden' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- Wendy Heerlijk in combinatie met pasta.