Kwarktaart met gemengde vruchten
12 punten
bereiden
bereiden
Bevat per portie
266 kcal
11 g eiwit
10 g vet
31 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor het deeg
- 85 g boter
- 85 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ losgeklopt ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 170 g bloem
- voor de vulling
- 750 g kwark
- 1 zakje vanillesauspoeder
- 1 ei en de rest van het ei van het deeg
- 100 g suiker
- 500 g gemengd fruit (abrikozen, nectarines, peren, rode bessen, kruisbessen, blauwe bosbessen)
Bereiden
Roer de boter, suiker, vanillesuiker, ei en een snufje zout romig. Roer de helft van de met bakpoeder gemengde bloem erdoor en kneed de rest erdoor. Doe het deeg in een springvorm of pizzavorm (Ø 32 cm), druk het goed aan en rol uit.
Meng de kwark met sauspoeder, ei en suiker en verdeel over het deeg. Verdeel het schoongemaakte fruit erover en bak de kwarktaart in 45-55 minuten goudgeel in de oven op 150-170 °C.
Extra benodigd
Springvorm of pizzavorm (Ø 32 cm)
Het recept 'Kwarktaart met gemengde vruchten' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life