Lamsrack met een mosterd-kruidenkorstje

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Bevat per portie

851 kcal
32 g eiwit
77 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1¼ kg lamsrug met bot
  • 20 g zachte boter
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml rode wijn
  • maïzena
  • voor het kruidenkorstje
  • 3 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 2 eetlepels kruidenmosterd
  • 1 ei

Bereiden

Verkruimel voor het kruidenkorstje het brood heel fijn. Meng het broodkruim goed met de kruiden, mosterd en ei.

Bestrooi de lamsrug rondom met zout en peper. Leg met de vleeskant naar boven in een braadpan en bestrijk met boter. Braad het vlees onafgedekt ca. 15 minuten in de op 160-180 °C voorverwarmde oven. Verdeel vervolgens de kruidenmassa over het vlees. Voeg de crème fraîche en de helft van de rode wijn toe en braad onafgedekt 40 minuten.

Roer de rest van de rode wijn en eventueel wat water door de fond. Bind met aangelengde maïzena. Snijd het kruidenkorstje in de lengte door en maak het vlees met een scherp mes los van het bot.

Het recept 'Lamsrack met een mosterd-kruidenkorstje' wordt je aangeboden door