Lasagne met paprika, courgette en ricotta
bereiden
Bevat per portie
512 kcal
13 g eiwit
37 g vet
32 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2-3 rode paprika's
- 2-3 gele paprika's
- 3 eetlepels vers basilicum, fijngehakt
- 50 ml olie
- 25 g pijnboompitten
- 250 g ricotta (desgewenst kwark)
- 100 ml crème fraîche
- 35 g margarine
- 35 g bloem
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- 12 voorgekookte lasagnevellen
- 1 courgette, ongeschild en in plakken
Bereiden
Snijd de paprika's in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat en verwarm in de oven onder de op 250 °C voorverwarmde grill tot het vel blaasjes vertoont en hier en daar donkerbruin is. Neem de bakplaat uit de oven. Bedek de paprika met een met koud water bevochtigde theedoek en laat ca. 10 minuten staan, trek vervolgens het velletje eraf.
Maak ondertussen met de staafmixer of blender van het basilicum, olie, pijnboompitten en zout naar smaak een smeuïge massa. Roer de ricotta en crème fraîche erdoor.
Verhit de margarine, voeg al roerend de bloem en vervolgens geleidelijk de melk toe. Breng aan de kook en breng met nootmuskaat, peper, zout op smaak.
Schep wat van de saus in een ovenschaal, bedek met lasagnevellen en schep daarop wat basilicumricotta en de helft van de paprika en courgette. Bedek met de helft van de saus. Voeg opnieuw lasagnevellen, basilicumricotta, groente en saus toe. Bedek met de laatste lasagnevellen, verdeel de rest van de basilicumricotta erover en verwarm onafgedekt 50-60 minuten op 180-200 °C in de oven.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Het recept 'Lasagne met paprika, courgette en ricotta' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life