Macaroni met kaas en tomaten
6 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
692 kcal
33 g eiwit
43 g vet
44 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g macaroni
- 3 uien, gesnipperd
- 30 g boter
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 200 g wortels, in plakjes
- 200 ml groentebouillon (van een tablet)
- 300 ml crème fraîche
- 150 ml melk
- 600 g vleestomaten, in niet te kleine stukken
- 200 g ham, rauw of gekookt, in blokjes
- 200 g geitenkaas (met kruiden), in stukjes
- 150 g jong belegen kaas, geraspt
Bereiden
Kook de macaroni in water met zout niet te gaar, giet af en laat uitlekken.
Fruit de ui in de boter, voeg de paprika en wortel toe, laat even mee verwarmen en schenk dan de bouillon erbij. Meng de crème fraîche met melk, peper en (knoflook)zout, schenk bij de groenten en breng even aan de kook.
Doe de macaroni, tomaat, ham en stukjes geitenkaas in een ovenschaal, roer de groentesaus erdoor, bestrooi met kaas en bak onafgedekt in 40-50 minuten goudgeel in de oven op 170-190 °C.
Het recept 'Macaroni met kaas en tomaten' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life