Meringues met aardbeien en kersen
bereiden
Bevat per portie
94 kcal
2 g eiwit
6 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 ml eiwit (van 4-5 eieren)
- sap van 1 citroen
- 100 g poedersuiker
- rode en groene levensmiddelenkleurstof
- aardbeien
- morellen
- 250 ml slagroom, stijfgeklopt
Bereiden
Klop de eiwitten en het citroensap stijf en voeg daarbij tot slot de poedersuiker langzaam toe. Doe ca. 1/3 van de massa in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde bakplaat taartjes (Ø 8 cm). Roer door een ander derde deel een paar druppels rode en door de rest een paar druppels groene kleurstof. Spuit hiervan eveneens taartjes.
Zet de bakplaat 150-180 minuten in de oven op 90-100 °C. De meringues worden in feite gedroogd en niet gebakken. Ze moeten droog zijn, maar niet bruin.
Maak de taartjes na het afkoelen los van het bakpapier, beleg met de vruchten en garneer met slagroom. Serveer direct.
Extra benodigd
Spuitzak, bakpapier
Het recept 'Meringues met aardbeien en kersen' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life