Ovenschotel met zalm, victoriabaars, snoekbaars en garnalen

6 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Bevat per portie

761 kcal
67 g eiwit
48 g vet
15 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g victoriabaarsfilet
  • 500 g zalmfilet
  • 500 g snoekbaarsfilet
  • 30 g boter
  • 200 ml witte wijn
  • 600 ml visfond of bouillon (van een tablet)visfond, bouillon
  • 375 ml (kruiden)crème fraîche
  • 150 ml zure room
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • 1½ zakje vissauspoeder (voor in totaal 500 ml)
  • 500 g garnalen (diepvries, ontdooid, uitgelekt)
  • 350 g stoneleeks, in ringetjes

Bereiden

Snijd de visfilets in niet te kleine stukken en braad ze in de boter aan. Breng met zout en peper op smaak. Voeg de wijn toe en verwarm afgedekt 5 minuten op laag vuur. Neem de vis uit de pan en doe in een ovenschaal.

Meng het braadvocht goed met visfond of bouillon, crème fraîche, zure room, dille, dragon en vissauspoeder. Doe de saus met de garnalen en stoneleeks bij de vis, roer door en bak onafgedekt in 30-35 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven licht goudgeel.

Het recept 'Ovenschotel met zalm, victoriabaars, snoekbaars en garnalen' wordt je aangeboden door