Pinchos van gemarineerde kip
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 6 lange takken rozemarijn
- 750 g kipfilet, in gelijke blokjes
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels grof gemalen koriander
- 1 theelepel tijm
- sap van 1 citroen
- 200 ml olijfolie
Voorbereiden
Ris tot de top de blaadjes van de rozemarijntakjes en rijg er de blokjes kipfilet aan zoals aan een satéprikker. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: 20 minuten op kookstand 90 ยบ C.
Haal de kipspiesen uit de oven en leg ze in een schaal om te marineren. Maak van de overige ingrediënten een marinade en schenk dit over de kipspiesen. Laat de kip 8 uur marineren terwijl u het regelmatig omdraait.
Bereiden
Dep het teveel aan marinade af en leg de pinchos op een hete barbecue of grill. Draai ze regelmatig om en bak ze goudgeel in ca. 10 minuten.
Serveer er eventueel een pittige tomatensaus bij. Lekker met een salade met groenten.
Extra benodigd
Stoomoven, barbecue of grill
Het recept 'Pinchos van gemarineerde kip' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life