Scholfilet in dillesaus
bereiden
Ingrediënten
- 8 scholfilets
- 4 eetlepels citroensap
- 125 ml witte wijn
- 1 laurierblaadje
- 1 zakjes sauce Hollandaise
- 1 bekertje crème fraîche
- 100 g garnalen
- 2 eetlepels dille
- suiker
Bereiden
Spoel de visfilets onder koud water af en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap en doe ze in een stoomovenpan met gaatjes. Doe de wijn en het laurierblaadje in een stoomovenpan zonder gaatjes en schuif deze onder de vis in de stoomoven. Op deze manier wordt het visvocht met de wijn vermengd. Kooktijd: 8 minuten op kookstand 100 °C.
Leg de inhoud van het zakje sauce Hollandaise aan met de crème fraiche en roer door het kookvocht. Voeg de garnalen en dille toe en breng op smaak met peper, zout en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.
Leg de visfilets voorzichtig in de saus en schuif terug in de stoomoven om te verwarmen. Kooktijd: 4 minuten op kookstand 100 °C.
Extra benodigd
Stoomoven
Variatietip
Gebruik in plaats van scholfilet schelvisfilet.
Het recept 'Scholfilet in dillesaus' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life