Snelle ciabatta met kruiden

20 sneden
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Bevat per portie

113 kcal
3 g eiwit
3 g vet
18 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 125 ml lauwwarme melk
  • ½ blokje (21 g) gist
  • 475 g bloem
  • 2 eetlepels olie
  • voor de vulling
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eetlepel van zowel peterselie, dille, bieslook als basilicum, vers en fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche

Voorbereiden

Meng de melk, 125 ml lauwwarm water en de verbrokkelde gist. Kneed de bloem, olie, 2 theelepels zout en het gistpapje met de kneedhaken van de mixer tot een glad, soepel deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.

Bereiden

Fruit voor de vulling de ui en knoflook in de olie. Voeg de kruiden, ei, crème fraîche, zout en peper toe.

Kneed het deeg even door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 30 x 40 cm en bestrijk het deeg met de kruidenmassa. Laat hierbij rondom een rand van ca. 2 cm vrij. Rol de rechthoek vanaf de smalle kant op.

Leg de rol op een bakplaat en laat op kamertemperatuur ongeveer 30 minuten laten rijzen. Bak de ciabatta vervolgens in 30-35 minuten goudgeel in de op 180-220 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Mixer

Het recept 'Snelle ciabatta met kruiden' wordt je aangeboden door