Stamppot trio met winterwortel, prei en raapstelen
bereiden
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen, in blokjes
- 400 ml melk
- 150 g boter
- 200 g winterwortel, geschild en ik blokjes
- 1 ui, in ringen
- 250 g prei, in ringen
- 1 bosje raapstelen, gewassen en fijngesneden
- nootmuskaat
Bereiden
Leg de aardappelblokjes in een ruime stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: 6-7 minuten op kookstand 120 °C of 20 minuten op kookstand 100 °C. Pureer de aardappelen met de melk en de boter en verdeel de puree vervolgens in 3 gelijke porties.
Leg de preiringen in een stoomovenpan met gaatjes. Kooktijd: 1 minuut op kookstand: 100 °C. Stamp wortel en ui door de eerste portie puree, de preiringen door de tweede en de raapstelen door de derde. Breng iedere stamppot lekker op smaak met witte peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de stamppotten vóór het serveren in de stoomoven. Kooktijd: 15-20 minuten op kookstand 95 °C. Neem per persoon een verwarmd bord en vorm van elke stamppot een mooie quenelle. Lekker met een stukje sukade, gestoofd in bokbier.
Extra benodigd
Stoomoven
Het recept 'Stamppot trio met winterwortel, prei en raapstelen' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
-
Alex
Bereidingswijzen van wortelen en raapstelen ontbreken.
- Frank In het vervolg eerst even nadenken en daarna pas een reactie plaatsen. Recept is prima.