Gebakken kabeljauw met olijvensalsa
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 50 g zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 bosuitje, in ringen
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel Silvo peterselie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kabeljauwfilets à 150 g
- 4 theelepels Silvo Shake It Vis
- 2 klontjes boter
- 1 citroen, in vieren
Bereiden
Meng de olijven met de tomaat, bosui, kappertjes, peterselie, azijn, olijfolie zout en peper door elkaar tot een salsa.
Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met de Shake It Vis.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de filets in 4-6 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verdeel de kabeljauw over vier borden en schep de salsa erover. Garneer met een partje citroen. Lekker met pasta en broccoli.
Het recept 'Gebakken kabeljauw met olijvensalsa' wordt je aangeboden door Silvo