Broodrolletjes met tonijn
20 stuks
bereiden
bereiden
Bevat per portie
78 kcal
4 g eiwit
3 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 gedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt
- ½ rode ui, gesnipperd
- 1 volle eetlepel kappertjes
- 1 theelepel tijm
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 10 sneetjes wit vloerbrood
- ca. 75 ml olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de tomaatjes, ui, kappertjes en tijm door de tonijn en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller iets dunner. Schep er aan een korte kant een streep van het tonijnmengsel op en rol de sneetjes stevig op. Plak de rand vast met een beetje olie.
Halveer de rolletjes, bestrijk ze rondom met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodrolletjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
Extra benodigd
Deegroller
Het recept 'Broodrolletjes met tonijn' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Reacties op dit recept
- Conny Hoe kom ik aan een stukje zuurdesem?