Broodsalade met courgette, tomaat en rucola
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
306 kcal
9 g eiwit
37 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 (voorgebakken) focaccia, in blokjes
- sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn
- 5-6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
- 5 tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 75 g rucola of veldsla
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de blokjes focaccia in de oven in 8-10 minuten knapperig bruin.
Klop in een grote schaal een dressing van het sinaasappelsap, sherryazijn of balsamicoazijn, olijfolie, Italiaanse kruiden en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep de tomaten, courgette, ui en blokjes focaccia erdoor.
Schep er vlak voor het serveren de rucola of veldsla door. Lekker bij gegrild vlees of gegrilde vis.
Het recept 'Broodsalade met courgette, tomaat en rucola' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Reacties op dit recept
- Marjet Ook lekker om de courgette, ui en tomaat eerst te fruiten.