Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en notendip
bereiden
Bevat per portie
407 kcal
7 g eiwit
29 g vet
29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g winterwortel, in blokjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels citroensap
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 5 pitabroodjes
- 100 g walnoten
- ½ rode paprika, in stukjes
- 1 rode peper
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel gemalen piment
- olijfolie (met knoflook en chilipeper)
Bereiden
Kook voor de wortelpuree de blokjes winterwortel. Pureer de gekookte wortel met de knoflook, sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, gemalen koriander en ½ theelepel gemalen komijn. Breng de puree pittig op smaak met zout en versgemalen peper.
Pureer voor de notendip 1 pitabroodje met de walnoten, paprika en rode peper en meng er 2 eetlepels citroensap en de olijfolie door. Breng de dip op smaak met 1 theelepel gemalen komijn, gemalen piment en versgemalen zwarte peper en zout.
Snijd 4 pitabroodjes overlangs open, snijd ze in puntjes en bestrijk deze met olijfolie (met knoflook en chilipeper) en rooster ze onder een hete grill knapperig bruin. Serveer de dips in schaaltjes op een platte schaal en leg de pitabroodjes eromheen. Lekker op een echte mezzetafel met zoute nootjes, amandelen en olijven.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Het recept 'Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en notendip' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood