Uiensoep met volkorenbrood en blauwschimmelkaas
bereiden
Bevat per portie
388 kcal
19 g eiwit
18 g vet
38 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 rode uien, grof gesnipperd
- 1ΒΌ liter kruiden- of vleesbouillon
- 1-2 eetlepels rode pesto
- 1 eetlepel (verse) tijm
- 6 sneetjes Allinson- of volkorenbrood
- 75 g blauwschimmelkaas, in 4 plakjes
- 75 g jongbelegen kaas, geraspt
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ca. 20 minuten heel zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Leg in vier grote ovenvaste soepkommen elk twee driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.
Het recept 'Uiensoep met volkorenbrood en blauwschimmelkaas' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Reacties op dit recept
- thea Mijn gasten hadden nog nooit zo'n lekkere uiensoep gegeten. De rode pesto is een goede combinatie met de rode uien.