Rigatoni met borlottibonen
bereiden
Ingrediënten
- 1 blik borlottibonen
- 1 laurierblaadje
- 5 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 100 g spek (pancetta), in blokjes
- 1½ kg ontvelde tomaten, fijngeprakt
- paar blaadjes basilicum, fijngesneden
- 500 g rigatoni
Bereiden
Verwarm de borlottibonen samen met het laurierblaadje in een beetje water.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gekneusde teentje knoflook en de in blokjes gesneden pancetta. Haal de knoflook na een paar minuten uit de pan en voeg dan de fijngeprakte tomaten en de fijngesneden basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur pruttelen.
Voeg dan de borlottibonen en een lepel van het kookvocht toe, draai het vuur laag en warm de saus nog eens 30 minuten door.
Kook in de tussentijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en meng de pasta door de saus.
Kookboek
Het recept 'Rigatoni met borlottibonen' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote pasta kookboek
diverse auteurs
In 'Het grote pasta kookboek' vind je meer dan 600 pastarecepten - traditionele Italiaanse pastagerechten en recepten voor moderne pasta's die snel op tafel staan... lees verder
© Uitgeverij Becht