Rigatoni met geroosterde tomaat, chorizo en spinazie
bereiden
Ingrediënten
- 6 Roma tomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels suiker
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 400 g rigatoni
- sap van 1 citroen
- 60 ml olijfolie
- 200 g chorizo, in blokjes
- 100 g spinazie, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
Leg de tomaten op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de tomaten met wat zout, wat peper, de suiker en de knoflook. Zet ze 1 uur in de oven tot ze vrij klein en verschrompeld zijn. Laat de tomaten afkoelen en snijd ze doormidden.
Kook intussen de rigatoni al dente en spoel met koud water af. Laat de pasta goed afkoelen.
Meng het citroensap en de olijfolie en voeg wat peper en zout toe. Roer de citroendressing door de pasta, voeg de tomaten, de chorizo en de spinazie toe en bestrooi met wat versgemalen peper.
Kookboek
Het recept 'Rigatoni met geroosterde tomaat, chorizo en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta boekbox
Joris Scott & Niels Schavemaker
In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 makkelijk te maken gerechten. Van spaghetti bolognese of een frisse pastasalade met mozzarella tot tagliatelle... lees verder
© Mo'Media