Rigatoni 'pizza' ovenschotel

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g rigatoni, penne of andere pasta
  • 2 rode paprika's
  • olijfolie
  • 400 ml gekruide tomatensaus
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 g salami

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de paprika's en snijd in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de reepjes 5 minuten.

Giet de rigatoni door een zeef en verdeel die dan over de bodem van een ovenschaal. Giet hier de tomatensaus over, gevolgd door de paprikareepjes.

Snijd de mozzarella in plakjes en de salamiworst in dunne plakjes. Verdeel de salami en de mozzarella over de tomatensaus en schuif de schotel de oven in. Bak 18 minuten, haal dan uit de oven en serveer.

Opmerking

'Dit is een van mijn favoriete recepten uit dit boek. Zó lekker! Imagine pizza salami in een ovenschotel. En dan een bodem van rigatoni pasta. Klinkt goed? Het ís goed!' - Elise Gruppen

Kookboek

Het recept 'Rigatoni 'pizza' ovenschotel' is afkomstig uit het kookboek...

Het daily dinner-kookboek

Wat schaft de pot vanavond nú weer? Op deze dagelijkse vraag - misschien wel de meestgestelde in Nederlandse huishoudens - geven Nina en Elise antwoord in de vorm van maar liefst 100 recepten met maar 5 ingrediënten

... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Sven Benjamins

Rigatoni tips