Thaise tagliatelle met kabeljauw en geroosterde paprika
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vis
bevat per portie
- 535 kcal
- 30 g eiwit
- 18 g vet
- 68 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g (diepvries) kabeljauw
- 2 grote rode paprika's
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel rode currypasta
- 250 ml kippenbouillon
- 300 g tagliatelle
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
Bereiden
Laat de kabeljauw ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Rooster de paprika's ca. 20 minuten in de oven en laat ze dan 10 minuten in een afgedekte schaal liggen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd de paprika's in reepjes.
Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui, knoflook, paprika en currypasta ca. 3 minuten. Voeg de bouillon, zout en peper toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kabeljauwfilet in 4 stukken, wrijf ze in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de vis in ca. 7 minuten bruin en gaar, voorzichtig keren.
Schep de tagliatelle op vier borden. Schep de paprikasaus erover en leg de kabeljauw erop. Garneer met koriander.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Vervang de kabeljauwfilet door gerookte zalm.
Bron
Het recept 'Thaise tagliatelle met kabeljauw en geroosterde paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ivan Mateev | Shutterstock.com