Pizza met zwaardvis en citroen
bereiden
Ingrediënten
- 1 bol pizzadeeg
- 100 g mozzarella
- extra vergine olijfolie
- enkele plakjes gerookte zwaardvis
- 6 ansjovisfilets
- 1 citroen, in fijne schijfjes
Bereiden
Rek je pizzadeegbal uit tot een pizzabodem. Bestrooi met de mozzarella, maar laat een randje van 2 cm vrij. Besprenkel met olijfolie.
Bak je pizza in een voorverwarmde oven. Zodra hij klaar is, haal je de pizza uit de oven. Leg de plakjes gerookte zwaardvis, ansjovis en citroenschijfjes op de pizza. Een beetje versgemalen peper erop en basta!
Variatietip
In ons restaurant gebruik ik gerookte zwaardvis om deze pizza te maken, maar je kunt de zwaardvis ook vervangen door gerookte zalmfilet.
Kookboek
Het recept 'Pizza met zwaardvis en citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Belinda's Italiaans bakboek
Belinda MacDonald
Wie 'Belinda's Italiaans bakboek' in huis haalt, hoeft voor lekkernijen niet meer de deur uit. Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza's met verschillende soorten deeg en
... lees verder © Uitgeverij Lannoo