Turkse pizza
bereiden
Ingrediënten
- voor het deeg
- 125 g broodbloem
- ¾ theelepel instantgist
- ½ theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- voor de vulling
- 150 g mager lams- of rundergehakt
- 1½ eetlepel ui, heel fijn gesnipperd
- een paar takjes peterselie, fijngehakt
- versgemalen peper of wat chilivlokken
- 1 grote tomaat, zonder pitjes, gehakt
Bereiden
Meng de ingrediënten voor het deeg met ca. 5 eetlepels lauw water en ¼ theelepel zout en kneed ze een paar minuten goed door. Het deeg moet zacht maar niet plakkerig zijn. Het deeg kan ook in een keukenmachine met kneedschijf of met een mixer met deeghaken gekneed worden.
Maak een bal van het deeg en leg het in een kom. Dek af met huishoudfolie of een theedoek die in warm water is gehouden en uitgewrongen. Zet de kom op een warme tochtvrije plek tot het volume van het deeg is verdubbeld.
Meng de ingrediënten voor de vulling behalve de tomaat. Je voegt die pas toe als je de vulling gaat verwerken. Voeg zout naar smaak toe.
Sla het deeg plat en kneed het nogmaals kort. Verdeel het dan in twee stukken.
Rol een deel uit tot een cirkel met een doorsnede van 24 cm en verdeel de helft van de vulling erover. Laat een rand van 2½ cm onbedekt. Vouw ongeveer 1 cm van de deegrand naar binnen en dan nog eens, zodat je een dubbeldikke rand krijgt. Knijp de schijf aan twee overliggende zijden samen, zodat de pizza de vorm krijgt van een boot, en leg het dan op een bakplaat. Doe hetzelfde met het andere stuk deeg.
Laat ongeveer 15 minuten rusten terwijl je de oven voorverwarmt op 200 °C. Bak de pizza’s 15-20 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn aan de rand.
Kookboek
Het recept 'Turkse pizza' is afkomstig uit het kookboek...
Zelfgebakken
Gaitri Pagrach-Chandra
Deze prachtige collectie van broden, cakes, koekjes en gebak laat niets te wensen over! Zowel zoetekauwen als liefhebbers van hartige baksels komen aan hun
... lees verder © Kosmos UitgeversPizza tips
Reacties op dit recept
- Pee Gebruik de dubbele hoeveelheid gehakt en voeg knoflook naar smaak toe aan het vulling mengsel. Een halve theelepel komijn geeft een lekker oosters tintje.