Nasi goerih (kruidige rijst met kip en kemirinoten)
bereiden
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 400 ml kokosmelk
- 1 blaadje salam
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- ½ theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
- 1 theelepel laos (verse galangawortel met gembersmaak)
- 1 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta)
- 2 kemiri's, gepoft en fijngemalen
- 200 g rijst
Bereiden
Zet de kipfilets op met water en kook ze zachtjes in 5 minuten halfgaar. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Breng de kokosmelk aan de kook met het salamblad.
Maal uisnippers, knoflook, kruiden en kemiri's in een vijzel fijn en schep alles in de pan. Schenk de kokosmelk, 150 ml water en het salamblad erbij en breng alles aan de kook.
Schep de rijst en wat zout in de pan, zet het vuur laag en kook alles 8 minuten. Voeg de kipstukjes toe en kook alles tot de rijst gaar is.
Lekker met een pittig gerecht zoals sambal goreng telor.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Nasi goerih (kruidige rijst met kip en kemirinoten)' is afkomstig uit het kookboek...
Boekoe kita
Mirjam van der Rijst & Harold Pereira
De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit
... lees verder © Uitgeverij TerraNasi tips
Reacties op dit recept
- g Heerlijke echte nasi, om je vingers bij op te eten.