Snelle paella met chorizo en kip
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 g paprika, in blokjes
- 2 kipfilets, in blokjes
- 150 g chorizo, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 400 g rondkorrelige rijst
- 200 g doperwtjes
- 1 snufje paprikapoeder
- 2 snufjes saffraandraadjes
Bereiden
Verwarm de bouillon zachtjes in een grote pan.
Verhit de olijfolie in een grote paella pan of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de blokjes paprika, kip en chorizo toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en bak het enkele minuten - onder regelmatig roeren - op laag vuur. Voeg de tomaten en de rijst toe. Roer alles goed door.
Schenk de bouillon erbij en voeg de doperwtjes toe. Verwarm het geheel tot tegen het kookpunt. Voeg nog wat zout, paprikapoeder en de saffraandraadjes toe. Leg het deksel op de pan en kook het mengsel ca. 10 minuten. Draai het vuur lager en laat de paella 10 minuten pruttelen.
Kookboek
Het recept 'Snelle paella met chorizo en kip' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst
Laurence & Gilles Laurendon
Een boek vol rijstrecepten die altijd lukken, of je nu een liefhebber bent van langkorrelige rijst of een fan van kleefrijst. Een rijstsalade voor een lunch in het park, een kom... lees verder
© Uitgeverij Terra