Gordon Ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1¼ liter groente- of kippenbouillon
- 3 eetlepels olijfolie, plus extra om erover te druppelen
- 3-4 teentjes wilde knoflook (of gedroogde knoflook), in plakjes
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 350 g risottorijst
- enkele klontjes boter
- 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt, plus schaafsel om erover te strooien
- handvol bladpeterselie, fijngehakt
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook in een pan en laat hem op laag vuur sudderen.
Verhit de olijfolie in een grotere pan en voeg de knoflook toe, gevolgd door de sjalotten. Bak alles 2-3 minuten, tot de sjalotten glazig zijn. Bak de rijst onder voortdurend roeren enkele minuten mee tot de korrels doorzichtig worden.
Voeg steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst en kook al roerend tot bijna alle vloeistof is opgenomen voor u de volgende lepel toevoegt. Voeg peper en zout toe als u de meeste bouillon heeft toegevoegd (u heeft mogelijk niet alles nodig) en proef de rijst. Hij moet beetgaar zijn; gaar maar nog net stevig vanbinnen. Neem de pan van het vuur.
Roer de boter door de risotto, gevolgd door de Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie. Voeg nog wat extra bouillon toe om de rijst vochtig en romig te houden. Serveer direct en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas en giet er wat olijfolie over.
Persoonlijke noot
'Wilde knoflook is het lekkerst in de lente, de smaak is dan nog mild, maar heel geurig. Als u deze risotto maakt, gooi dan de stengels van de peterselie niet weg, maar laat ze meetrekken in de bouillon. Voeg de gehakte peterselie pas op het laatst toe, omdat hij anders zijn heldere kleur verliest.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: risotto met wilde knoflook en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
100% Ramsay
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay wil iedereen aan het koken krijgen en presenteert in dit fraai vormgegeven boek 25 complete menu's met een heel diverse oorsprong: Italiaans, Spaans... lees verder
© Tirion Uitgevers